יצירת קשר

מעוניינים בפינוי פסולת? השאירו פרטים או התקשרו: 050-9695722

הטמנת פסולת

מייצרים הרבה פסולת שלא ניתן למחזר ולא רוצים להיות חשופים לתביעות או קנסות? פנו עוד היום אלינו ואנו נספק לכם שירותי פינוי לאתרי הטמנת פסולת חוקיים מאושרים.

זקוקים להטמנת פסולת? מעולה! השאירו פרטים או התקשרו: 050-9695722

השאירו פרטים

וניצור איתכם קשר בהקדם.

מי אחראי על הטמנת הפסולת בישראל?

הטמנת פסולת בישראל היא תהליך מוכר וידוע. הגוף שקובע את החוקים והמתווה להטמנת פסולת הוא המשרד לאיכות הסביבה.

האחריות להטמנת פסולת שלא ניתן למחזר מוטלת על הרשויות המקומיות שהפינוי מתבצע בשטחן (לעומת זאת, רוב אתרי ההטמנה, המטמנות, נמצאות בדרום הארץ).

אלו פועלות בשתי דרכים בהתאם לחוקי העזר שכל אחת מהן קובעת לעצמה:

1.מפנות חלק מהפסולת הביתית ושל עסקים שלא מייצרים הרבה פסולת (באופן יחסי) לאתרי הטמנה באמצעות קבלני משנה.

2.קובעות כיצד הפסולת המוגדרת כ"פסולת עודפת" ולא כ"פסולת בסיס" תפונה על ידי קבלנים וחברות פרטיות בתחומה. לחילופין, מה יהיה גובה האגרות שיוטלו על עסקים שרוצים לפנות את הפסולת שלהם באמצעות התשתית הקיימת.

לרוב אגרה זו מחושבת על פי נוסחה פשוטה יחסית, אך חשוב להסתכל בחוק המלא כדי לעמוד על ההגדרות השונות. לדוגמה, על פי רוב חוקי העזר פסולת תעשייתית נחשבת באופן אוטומטי לפסולת עודפת, אך פסולת שמיוצרת על ידי העובדים ודומה לפסולת הביתית תיחשב לפסולת בסיס.

עוד כדאי לדעת שבתי המשפט בדרך כלל תומכים בהטלת אגרות כאלו ולכן למפעל שלא מעוניין לשלם למועצה כדאי לפנות לחברת פינוי פסולת מתמחה ולא להתעמת עימה בבתי המשפט.

כיצד על המפעל או העסק שלכם להיערך לפינוי פסולת למטמנה?

מכיוון שעסקים שכאלו מפנים את הפסולת שלהם בעצמם, עליהם קודם כל לקבל היתר להעברת פסולת מן הרשות המקומית. ההיתר יפרט בדיוק את סוג הפסולת שמותר להעביר, כמה ממנה מותר להעביר ותנאים נוספים בהתאם לחוקי העזר.

בין פינוי לפינוי חשוב לאחסן את הפסולת במקום בו לא תפריע לעובדים או לאנשים שעוברים במקום ושתהיה מאוחסנת בתנאים מתאימים. לדוגמה, פסולת מסוכנת חייבת להיות מאוחסנת במכלי פלסטיק מיוחדים שיפרידו אותה מן הסביבה באופן הרמטי.

חשוב מאוד להסדיר את פינוי הפסולת למחזור או להטמנה עם החברה לפינוי פסולת ולבחור בקבלן אמין.

למרבה הצער, הדבר אינו תמיד כה פשוט, וקבלני פינוי פחות אמינים מקבלים לא מעט קנסות מאותן מועצות מקומיות אותן הם משרתים…

הטמנת פסולת

מה עושים קבלני פינוי וחברות הטמנת פסולת?

קבלני פינוי הפסולת מעבירים את הפסולת למעברים בהם מתבצעת פינוי פסולת שלא מוינה במקור. חלק מהפסולת מיועדת כאמור למחזור וחלק ממנה להטמנה במטמנות.

התפקיד של חברות להטמנת פסולת הוא להפעיל מטמנות ברחבי הארץ. רשימת אתרי ההטמנה המורשים מופיעים באתר המשרד להגנת הסביבה. חלק מהם מהווים גם אתרי מחזור. חשוב לדעת שמכיוון שפסולת בניין היא הפסולת שתופסת את הנפח הגדול ביותר, הטמנת פסולת בניין מותרת ברוב המכריע של המטמנות.

מטמנה מאושרת חייבת לשלם "היטל הטמנה" לקרן לשמירת הניקיון. הקרן לשמירת הניקיון עושה שימוש בכספים אלו על מנת להקים ולפתח פתרונות חלופים לאתרי הטמנה, ויש לכך סיבה טובה: בישראל שיעור ההטמנה הוא כפול מאשר ברוב מדינות ה-OECD (82%) ונראה שעד סוף העשור (2030) חלק גדול מאתרי ההטמנה כבר יהיו מלאים.

 תפקיד נוסף של הקרן הוא לטפל ולשקם אתרים ישנים, לטפל במפגעי אסבסט מסוכנים ולחנך להגנה על הסביבה.

הטמנת פסולת עם "פינוי פסולת"

"פינוי פסולת" מתמחה בפינוי כל סוגי הפסולת והעברתה למחזור או להטמנה באופן חוקי ומקצועי, כולל הטמנת פסולת בניין, פינוי פסולת תעשייתית ומפעלים.

התקשרו אלינו עוד היום ונספק לכם את שירות הפינוי המשתלם והמהיר ביותר.

מה היה לנו עד עכשיו?

אודות כותב המאמר מאור

מומחה בפתרון בעיות ובפינוי פסולת במגוון רחב של שירותים בכל רחבי הארץ. כבר מעל 35 שנים שאנו מתעסקים בפינוי פסולת, המוטו שמוביל אותנו הוא "שירות אופטימלי במחיר מינימאלי", צרו עימנו קשר עוד היום לקבלת פרטים :)

שלח הודעה
שלח ווצאפ :)
היי כאן הווצאפ שלנו.
יש לך שאלה על פינוי פסולת?
נשמח לענות :)