זקוקים לפינוי פסולת אלקטרונית? פנו עוד היום ל"פינוי פסולת" ונשמח לסייע לכם בפינוי הפסולת בהתאם לדרישות חוק פינוי פסולת אלקטרונית. התקשרו: 0509695722
השאירו פרטים
וניצור איתכם קשר בהקדם.
למרות שהמודעות לחשיבות שבפינוי פסולת אלקטרונית, הפתרונות לקהל הרחב לא נגישים כמו נניח מחזור בקבוקי פלסטיק או נייר. רוב הרשויות המקומיות קובעות ימים קבועים שבהן הן אוספות פסולת יבשה גדולה מכל הסוגים (כולל פסולת אלקטרונית), אבל התושבים לא תמיד מודעים לכך או זורקים פסולת לפי הזמן שנוח להם והדבר גורם להצטברות של ערמות פסולות גדולות ומכוערות.
מלבד זאת יש מרכזי איסוף לפסולת אלקטרונית שהם לרוב כלובים גדולים או מכלים אליהם ניתן לזרוק פסולת מכל הסוגים, ממחשבים ישנים ועד טלוויזיות ומיקרוגליים.
לבסוף, קיימים גם מתקנים לאיסוף סוללות רגילות ומתקנים אחרים לאיסוף סוללות ליתיום
כדי לטפל בכל העניין הזה, המדינה קבעה חוק מיוחד, חוק פינוי פסולת אלקטרונית (או ליתר דיוק, "חוק לטיפול סביבתי בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות").
מה עושים במתקני המחזור לפסולת אלקטרונית?
במתקני מחזור הפסולת הוא עוברת תהליך מבוקר המנטרל את הרעילות שבה, מופרדת לחומרי הגלם השונים ומשם מועברת למפעלי ייצור. במפעלים ניתן לייצר ממנה מוצרים שונים, בעיקר עבור ענף הבנייה: בטון (ממתכות ממוחזרות), חוטי נחושת, פרופיל אלומיניום ובמפעלים מסוימים אפילו צעצועים…
פינוי פסולת אלקטרונית חוק – מה הוא בעצם אומר?
בניגוד לסוגי פסולת אחרים, החוק מטיל את האחריות על פינוי וטיפול בפסולת אלקטרונית על היצרנים והיבואנים. בחוק זה נכללים כל סוגי הציוד חשמלי, סוללות ומצברים.
החל מחודש יולי 2021 גם כלי רכב ממונעים כגון קורקינטים ואופניים חשמליים שהגיעו לסוף חייהם נכללים בחוק על מנת שלא יזרקו למטמנות, שם יש סכנה להתלקחות של סוללות הליתיום הישנות שבתוכן.
למען מטרה זו נבחרו שני "גופי על" שתפקידם לעקוב אחרי יישום החוק. הראשון, "תאגיד מחזור אלקטרוני בישראל" (מ.א.י). השני – "תאגיד אקומיוניטי". לשניהם אתרי אינטרנט עם שלל מידע בנוגע למחזור.
לדוגמה, באתר מ.א.י ניתן למצוא מפה עם כל נקודות מחזור הפסולת הביתית בארץ.
אקומיניסטי מספק בעצמו שירותי פינוי פסולת אלקטרונית ומ.א.י אחראי בין היתר להעניק רשיונות לקבלני פינוי ("גוף יישום מוכר" בלשון החוק).
מה תפקידו של קבלן פינוי פסולת אלקטרונית?
- לדאוג למיון והכנה לשימוש חוזר של הפסולת האלקטרונית לשם מניעת פגיעה בסביבה
- להיות בקשר אל מול רשויות מקומיות, עסקים ומשווקים (במקרים מסוימים המשווק הוא גם היבואן) ולטפל בפסולת שהם מייצרים
פינוי "ישן תמורת חדש"
מדובר בחלק נוסף של חוק פינוי פסולת אלקטרונית המחייב את העסק שמכר לכם מוצר חדש לפנות מביתכם את המכשיר הישן בזמן רכישת מכשיר חדש:
- על המוכר ליידע אתכם על האפשרות הזו
- מדובר במכשיר במשקל ובכמות דומה
- הפינוי יעשה מהחדר בו נמצא המוצר הישן
- במידה והפינוי דורש אמצעי מיוחד כמו מנוף או שיש להוריד אותו בחלקים, חלק מהפינוי ימומן על ידכם בהתאם לסכום שנקבע מראש
באותו אופן אתם יכולים למסור מוצר ישן אם אתם קונים מוצר חדש דומה בחנות
קביעת יעדים למחזור פסולת אלקטרונית
חוק פינוי פסולת אלקטרונית המקורי מ-2014 קבע יעדי מחזור עד לשנת 2020, התוכנית הלאומית לטיפול בפסולת אלקטרונית מ-2018 הרחיבה את היעדים עד לשנת 2025.
*שימו לב – מדובר ביעדים בלבד ולמעשה אין אינדיקציות של המדינה עצמה לכך שעמדה ביעדים. כן ניתן למצוא את המועצות המקומיות שמחזרו הכי הרבה פסולת (ק"ג לתושב).
לדוגמה, בשנת 2022 המועצה המקומית שוהם עמדה בראש עם מחזור של 10.59 ק"ג לתושב, לאחר מכן גן יבנה (10.34 ק"ג) ולב השרון (6.61 ק"ג).
סיכום – פינוי פסולת אלקטרונית
- מפנים פסולת אלקטרונית ביתית? – שימו לב באילו ימים המועצה המקומית מפנה גרוטאות והיכן נמצאות פינות המחזור באתר מ.א.י
- סוללות יש לזרוק למתקנים נפרדים
- מחליפים מכשיר חשמלי ישן בחדש? עמדו על זכותם למסור את המכשיר הישן למחזור במעמד הרכישה או קבלת המוצר החדש
- זקוקים לפינוי פסולת אלקטרונית בכמות מסחרית? פנו אל קבלן פינוי פסולת אלקטרונית מורשה
זקוקים לפינוי פסולת מהיר ויעיל? התקשרו למספר 050-9695722 או השאירו פרטים בטופס