יצירת קשר

מעוניינים בפינוי פסולת? השאירו פרטים או התקשרו: 050-9695722

חוק פסולת אלקטרונית

אנשים פרטיים, בעלי מקצוע ובתי עסק מייצרים כמויות גדולות של פסולת מדי שבוע. פסולת זו מכילה פריטים שוני, ביניהם פריטים אלקטרוניים. חלק מהפריטים האלו יכולים, מחד, להוות מפגע סביבתי, מאידך, ניתן להשתמש בהם שנית אם ממחזרים אותם. בדיוק לשם כך נועד חוק פסולת אלקטרונית. 

מה זו פסולת אלקטרונית?

פסולת אלקטרונית מוגדרת כמכשירים, אמצעים ורכיבים אלקטרוניים שיצאו מכלל שימוש מסיבה מסוימת ואין מה לעשות איתם. הנה מספר דוגמאות לסוגי מוצרים שיכולים להיחשב בבוא העת כפסולת אלקטרונית ויעברו את התהליך הרלוונטי עבורה:

  • מכשירים ביתיים גדולים 
  • מכשירים ביתיים קטנים.
  • מכשירי תקשורת. 
  • מכשירי תאורה. 
  • כלי עבודה אלקטרוניים.
  • צעצועים ומוצרי פנאי אלקטרוניים. 
  • מוצרי צפייה ושמע אלקטרוניים. 
  • מכשירים ומוצרים רפואיים. 
  • מכשירי בקרה, שליטה ואבטחה. 
  • מכונות אוטומטיות. 
  • סוללות ומטענים. 

מהו חוק פסולת אלקטרונית?

חוק פסולת אלקטרונית חוקק בכנסת ישראל בשנת 2012 ונכנס לתוקף בשנת 2014. לאחר מכן, במהלך השנים, נוספו לו חלקים נוספים. 

מטרת החוק היא להגדיר מהי פסולת אלקטרונית ומה צריך להיות איתה, זאת על מנת שלא תהווה מפגע סביבתי ולא תגרום נזקים לאדם, רכוש או לסביבה. החוק מגדיר גם מי אמור לטפל בפסולת ומי יישא באחריות במידה והדבר לא יקרה

חשוב לציין, חוק פסולת אלקטרונית חוקק על רקע שינויים עולמיים בהתייחסות לפסולת בכלל ובפרט לכל מה שקשור לנושא של מכשירים ורכיבים אלקטרוניים. החוק עצמו, חוקק על בסיס רעיונות וגישות שגובשו במדינות אירופה והפכו להיות תו תקן משמעותי בתחום של הגנה על הסביבה. 

חוק פסולת אלקטרונית

מה קובע חוק פסולת אלקטרונית?

החוק קובע שיש להפחית את ההשפעות הסביבתיות והבריאותיות של ציוד חשמלי ואלקטרוני, בין אם זה על ידי שימוש חוזר (כלומר מחזור) ובין אם זה על ידי צמצום הפסולת שהם יוצרים (בעזרת הטמנתה במקום המיועד לכך). 

החוק מטיל אחריות מלאה על הגורמים השונים שאחראים על שרשרת המכירה. החל מהיצרנים, דרך היבואנים, משווקים וכן בעלי עסקים המחזיקים בפסולת אלקטרונית. כמו כן, החוק מגדיר מה החובות החלות על רשויות מקומיות, בכל מה שקשור להעברת הפסולת האלקטרונית משטחן לגורם מוסמך שיטפל בה. 

החוק גם מגדיר בצורה ברורה, איך ניתן להטמין פסולת, איפה ניתן לבצע פעולות מחזור, באילו מתקנים, מי אחראי על כך ומה כל חלק בתהליך צריך לבצע ואיך הוא צריך להתנהל בשביל להשיג את היעדים שהחוק והממשלה מגדירים. 

על פי החוק, היבואנים והיצרנים צריכים לעמוד ביעדים מסוימים של מחזור מוצרים חשמליים ואלקטרוניים ישנים, בהתאם למשקל המוצרים אשר נמכרו בישראל. 

המשווקים אחראים על איסוף מוצרים ישנים בעת מסירת מוצרים חדשים (בבית הלקוח) או לאפשר ללקוח להחזיר להם מוצרים ישנים במעמד קניית המוצר החדש. כמו כן, על המשווקים לאפשר לציבור להחזיר להם סוללות ללא הגבלה. המשווקים צריכים לבצע רישום של כל הפריטים שהוחזרו אליהם ולהעביר אותם לגורם מוסמך. 

בתי עסק ובעלי מקצוע, צריכים לעמוד בקשר עם גורם שאחראי על טיפול בפסולת אלקטרונית ולהעביר לו אותה באופן מסודר. המטרה היא שהם לא יצטרכו לעבוד עם גורמים לא מורשים. 

חשוב לציין שתי נקודות לגבי פסולת אלקטרונית בישראל:

נקודה ראשונה, על פי הערכות פסולת אלקטרונית מהווה 3% מסך הפסולת בכלל. 

נקודה שנייה, פסולת אלקטרונית מהווה -70% מסך הרעלים שנוצרים באוויר, בקרקע או במי תהום. לצערנו, למרות נתונים אלו, הרי שרק חלק קטן מאוד מהפסולת האלקטרונית מגיע לכדי מחזור.

השאירו פרטים

וניצור איתכם קשר בהקדם.

סיכום

חוק פסולת אלקטרונית הוא בעל חשיבות רבה, הן להווה והן לעתיד. לכן חשוב להקפיד וליישם אותו, בין אם זה במשק הבית ובין אם זה בבתי עסק ובמקומות אחרים. היישום שלו יכול להשפיע עלינו מבחינה בריאותית, חברתית, כלכלית וסביבתית. 

ישנם גורמים רבים שיכולים לעזור לנו ליישם אותו באופן מלא ומדויק, בצורה שתאפשר לנו לעמוד בסעיפיו ויעדיו. 

במידה ואתם זקוקים לפינוי פסולת אלקטרונית, צרו עימנו קשר!

מה היה לנו עד עכשיו?

אודות כותב המאמר מאור

מומחה בפתרון בעיות ובפינוי פסולת במגוון רחב של שירותים בכל רחבי הארץ. כבר מעל 35 שנים שאנו מתעסקים בפינוי פסולת, המוטו שמוביל אותנו הוא "שירות אופטימלי במחיר מינימאלי", צרו עימנו קשר עוד היום לקבלת פרטים :)

שלח הודעה
שלח ווצאפ :)
היי כאן הווצאפ שלנו.
יש לך שאלה על פינוי פסולת?
נשמח לענות :)